Elie El-Khouri

Onko kysymys paperittomista tai laittomista?

Helsingin Kaupunginhallitus esittää laittomasti maassa oleskelevien oikeuksien laajentamista maksuttomiin palveluihin ja toimeentuloon!

 

Onko kysymys paperittomista tai laittomista?

 

Mielestäni pitäisi puhua laittomista, koska heidän asiansa on tutkittu ja heillä ei ole maassaolon oikeuden edellytyksiä.

 

Logiikan mukaan, syy pitäisi olla miksi rahaa annetaan, ei miksi rahaa ei anneta. 

Mielestäni laittomille ei jaeta rahaa, se ei ole mikään ideologinen kysymys, vaan laillisuusperiaatteellinen tosiasia. Laittomat maahanmuuttajat ovat rikkoneet Suomen lakia.

Kyllä heillä on ollut paperit:

ovat vaan hävittäneet ne.
tai nykyinen paperi on kielteinen turvapaikkapäätös.
tai paperi joka ei oikeuta oleskeluun Suomessa.

 

Rahan antaminen ja rikollisen auttaminen pitäisi siten myös olla rangaistava teko.

 

Terveydenhuoltolain 50 a § (29.12.2016/1516) :n

”mukaiseen kiireelliseen hoitoon, millä tarkoitetaan äkillisen sairastumisen, vamman, pitkäaikaissairauden vaikeutumisen tai toimintakyvyn alenemisen edellyttämää välitöntä arviota ja hoitoa, jota ei voida siirtää ilman sairauden pahenemista tai vamman vaikeutumista. Myös synnytyksen katsotaan kuuluvan kiireelliseen hoitoon”.

Sellaista lakia ei voida säätää, jossa valtio velvoitettaisiin tekemään laitonta toimintaa.

 

Lopussa:

Minä en kannata laittomasti maassa olevien oikeutta laajennettuihin maksuttomiin palveluihin ja toimeentuloon.

 

HUOM.!

Työlupa ei takaa työpaikkaa! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ensiapu kuuluu kaikille ihmisille, niin kuin yllä mainitset. Laittomien lapsiperheiden pitää saada katon päänsä päälle ja joka päiväisen leipänsä (ruokakupongit) - Lapset eivät ole koskaan syyllisiä vanhempiensa tekoihin. Rahan jakamista en suosittele. En myöskään nettiin monille kielille kertomusta kaikista hyvistä eduista mitä Helsinki tarjoaa - Tällainen toiminta olisi naiivia.

Pekka Pylkkönen

Huonoin mahdollinen tilanne lienee se että ihmiset päästetään maahan ja elätetään kädestä suuhun vailla edes teoreettisia mahdollisuuksia siirtyä normaaliin yhteiskuntaan. Joko kunnolla maahan tai maasta veks.

Ja ensiapu toki. Sitä nauttivat suomalaisetkin matkatessaan maailmalla. Itse sain sitä Bosniassa ja olen melko varma että paikallinen Perusbosnialaiset rp. Katsoi sitä melkoisen pahalla. Rikkaan maan kansalainen hoidetaan maksutta köyhässä maassa..

Mutta se oli sielläkin selvä että ensiapuun rajoittuu ulkomaalaisille annettava apu.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Perusbosnialainen (huono vitsi) tuskin on katsonut sinua pahalla silmällä, mikäli olet ollut maassa turistiviisumilla ja kuluttanut ennen sairaalaan joutumista maassa rahaa vähintäänkin tukun markkoja. (ihan oikeasti Bosnia-Hertsegovinan valuutta on markka)

Kyllä lappilaisiakin vit***a hoitaa etelästä tulleita, mutta kannattaako siitä valittaa, jos turistit tuottavat enemmän kuin aiheuttavat menoja.

Läpsyttelijät ovat asia erikseen.

Perusbosnialaiset katsovat heitä lähinnä Nikonovin silmän läpi.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Monessa maailman maassa ei ole tällaista systeemiä, että tänne vaan läpsytellään. Niitä maita ei ole montaa ja Suomen pitää muuttaa politiikkaansa tässä asiassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Voidaan perustellusti olettaa, että tuon mahdollisen päätöksen jälkeen Helsingin haluttavuus kaikkien paperittomien kulkijoiden silmissä nousee varsin korkealle. Juttu kulkee somessa ajatusta nopeammin. Kiva kaupunki jatkossa mm ssa rikollisille ja sosiaaliavustusten hyväksikäyttäjille. Näitä paperittomia on mm:ssa Tukholmassa tuhansia.

Seurauksia päätöksen toteutumisesta voidaan vaan toki toistaiseksi arvailla, mutta tietoinen iso riski on mielestäni ilmeinen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Täyttä asiaa blogistilta.

"Mielestäni laittomille ei jaeta rahaa, se ei ole mikään ideologinen kysymys, vaan laillisuusperiaatteellinen tosiasia. Laittomat maahanmuuttajat ovat rikkoneet Suomen lakia."

Niin ja jos yhteiskunta, tässä tapauksessa Helsinki, auttaa laittomuutta antamalla asunnon, terveydenhoidon, ym.ym. ja valtio itse toimii vastoin omia lakejaan korvaamalla Helsingille näin aiheutuneet kulut, niin mihin lakia ja oikeutta enää tarvitaan? Yhteiskunnan koko olemassaolo perustuu lain kunnioittamiseen! Jos se itse ei kunnioita omia lakejaan niin yhteiskunnan perustukset ovat todella hatarat. Siihenhän tällä tosin pyritäänkin. Yhteiskunnan rappioon ja sitä kautta alistamaan orjuuttamaan ihmiset harvalukuisen eliitin palvelukseen!

Toimituksen poiminnat