Elie El-Khouri

Faktoja suurmoskeijahankkeen taustalla

Turha enää tuhlata aikaa. Moskeija tulee! Sille ei voi mitään.

 

Helsingin kaupunginhallitus totesi kuitenkin kokouksessaan 15. helmikuuta 2016, että kaupunki pyrkii omalta osaltaan mahdollistamaan moskeijan ja monitoimitilan rakentamisen. Suurmoskeijassa olisi muun muassa liikuntakeskus, päiväkeskus, nuorisokeskus, vanhusten palvelukeskus ja kansainvälisille konferensseille tarkoitettuja tiloja.

Islamin harjoittamiseen tarkoitettuja tiloja Suomessa on jo nyt noin 80, joista 30 on Helsingissä. Miksi tarvitaan lisää?

 

Faktoja suurmoskeijahankkeen taustalla:

  1. Helsingin kaupunki tulisi edistämään hanketta veronmaksajien varoilla.  ”(Verkkouutiset10.3.2017) Periaatteessa moskeijan voi rakentaa kyllä Helsinkiin. Koska meillä on sekä muslimiväestöä että moskeijoita”, Anni Sinnemäki sanoi. Apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki sanoo (MTV, Julkaistu 13.8.2015): ”Suurmoskeija ei saa ilmaista tonttia! Mutta, perisikö Helsingin kaupunki tontista oikeasti vuokraa vai antaisiko Helsingin kaupunki tontinilmaiseksi,esimerkiksi Hanasaaresta meren ääreltä?
  2. Helsingin kaupunki vastaisi kiinteistön hoito- ja ylläpitokustannuksista, jos suurmoskeijalla ei itsellään olisi riittäviä varoja näihin kustannuksiin.
  3. Hankkeen kokonaiskustannus on arvioitu noin100–140 miljoonaksi (vrt. musiikkitalo maksoi 165 miljoonaa) ja Bahrainin kuningaskunta on luvannut toimia rahoituksen kokoajana mm. arabimaista (esim. Saudi-Arabia jne.). Bahrain on maa, jossa maata hallitseva sunnieliitti on ajanut shiialaisen opposition ahtaalle. Myös kristittyjen asema Bahrainissa on hankala, sillä esimerkiksi kymmenien eri seurakuntien täytyy käyttää samaa rakennusta, koska uusia tiloja ei sallita.
  4. Shiiat ja sunnalaiset ovat käyneet uskontosotaa keskenään yli 1300 vuotta. Tätä sotaa käydään nykyään muun muassa Lähi-Idässä. Sunnalaisen suurmoskeijan rakentaminen Suomeen saattaisi kärjistää sunni- ja shiiamuslimien vastakkainasettelua ja näin vahvistaa ääriajattelua täälläkin.
  5. YLE on uutisoinut, että joissakin Euroopan maissa (mm. Italia ja Ranska) moskeijoita on laitettu kiinni, kun niiden rahoitustaustasta on paljastunut yhteyksiä ääri-islamilaisiin tahoihin. Siksi on pelkona, että myös Suomessa Suomen ulkopuolelta tulevan rahoituksen toteutuessa saattavat rahoittajina olla välikäsien kautta erilaiset ääriliikkeet, jolloin esimerkiksi moskeijan imaamikoulutukseen saattaisi juurtua sunnalainen salafi-jihadismi, jota terroristit edustavat.Tällainen sunnimoskeija voi aiheuttaa väkivaltaisia yhteenottoja, jos moskeijassa opetetaan mm. vihaamaan vääräuskoisia ja sharia-lakia, jne.

Suurmoskeija on maailman muslimeille kutsukortti Helsinkiin.

Moskeijoissa eri puolilla Eurooppaa on julistettu sharia-lakia ja rekrytoitu islam-taistelijoita. On viisasta estää vaarallisten ihmisten kerääntyminen ja vahvistuminen maassamme.

 

Haluammeko todella Helsingin suurmoskeijaa?

Minusta Helsingin suurmoskeija ei ole yleishyödyllinen.Tilanteessa, jossa asuntoja ei riitä kaikille, tontteja tarvitaan asunnoille eikä niitä pidä antaa ilmaiseksi suurmoskeijan rakennuttajille. Omilla rahoillani en tällaista diiliä tekisi, enkä tällaista diiliä kehtaisi tehdä myöskään veronmaksajan laskuun. 

 

Suurmoskeija pääsisi kaupungin antaman yleisen islam-tuen piiriin. Jos Helsingin kaupungin valtuusto kaikista näistä seikoista huolimatta päättää antaa tontin moskeijahanketta varten, niin kaupungin päättäjien pitää totisesti perustella miksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Sanoisimpa vain, että tärkeämpiäkin investointeja Suomessa voisi tehdä!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Helsingin päättäjille suositellaan opintomatkaa Ruotsiin ja Tanskaan. Sinnemäki on kuitenkin jo menetetty tapaus.

Toimituksen poiminnat