Elie El-Khouri

Sinun puolestas elää ja kuolla

Sinun puolestas elää ja kuolla

 

” Siniristilippumme, sulle valan vannomme kallihin: sinun puolestas elää ja kuolla on halumme korkehin” 

Isänmaallisuus on rakkautta omaa maata eli isänmaata kohtaan. Uskollisuutta asuinpaikalle ja omalle elämäntavalle, jota ei kuitenkaan aiota pakottaa muille. Tämä vuoksi pidän isänmaallisuutta täysin puolustettavana.  

Isänmaamme ja Suomen kulttuuri on parhaimpia maailmassa.

Suomen lipun symboli on kansallisen identiteetin symboli. Se on sielumme, vapaan ja kunniakkaan isänmaamme tunnus. Siitä on maksettu kallis hinta, joka näkyy sankarihaudoissa, jossa lepäävät kymmenet tuhannet ihmiset jotka maksoivat hengellään, että Suomen lippu pysyy korkealla. Lipun kunnioittaminen on tärkein osa Suomen itsenäisyyttä. Lipun kunnioittaminen on isänmaan kunnioittamista ja ennen kaikkea heidän kunnioittamista, jotka ovat sotineet tämän maan puolesta.

 

” Suomen lipun turmelu sallittava, hautarauhan rikkominen pois rikoslaista. Harkittava rangaistavuuden poistamista Suomen lipun turmelemisesta tai epäkunnioittavasta käytöstä.  Suomen lipun häpäisyn sallimisen ohella aloitteessa esitetään uskonrauhan rikkomisen, uskonnonharjoituksen estämisen ja hautarauhan rikkomisen kieltojen kumoamista”. 

Tuntuu hyvin surulliselta lukea tällaista ja huomata sananvapauden johtavan Suomen lipun häpäisemiseen!

 

Ei sananvapauden nimissä voi tehdä mitä tahansa. Vapaus ja sananvapaus on myös vastuuta!   Sananvapauden idea on, että sallitaan myös loukkaavien ilmaisujen käyttö. Laissa on kuitenkin tiettyjä rajoituksia sananvapaudelle silloin, kun sen käyttö loukkaa jotain toista oikeushyvää. Koittakaa edes ymmärtää myös sana ”  kunnia”.

Siniristilippu edustaa koko-Suomea, kaikkia kansalaisia, vapautta ja demokratiaa,  rikasta Suomen  monikulttuurisuutta, vahvaa tulevaisuutta, symboleita, joita tulee kunnioittaa puoluerajoista huolimatta.

Brittiläinen radikaali muslimisaarnaaja Anjem Choudary kehotti käydessään suomessa, että Islamin lippu liehuisi vielä eduskunnan yllä. Jos annetaan periksi se on ensimmäinen askel väärään suunta.

 

Suomen lippua ei pidä kenenkään häpäistä. Se on synnyinmaan symboli, se on merkki itsenäisyydestä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Toissapäivänä kuulin kun kakarat kävelivät tiellä ja hoilottivat maammelaulua. Tosin sanoja oli hieman muunneltu: "siniristilippumme" paikalla laulettiin "hakaristilippumme". Pitäisikö kakaroita kiittää isänmaallisuudesta ja historiantietojen nokkelasta soveltamisesta, vai kurittaa Suomen lipun pilkkaamisesta ?

Jari Leino

Siniristilipustamme lauletaan Lippulaulussa, ei Maamme-laulussa.

Kakaroiden kyseessä ollessa ei kannata tehdä mitään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jonkun nuoren laulajan lähisukulainen saattaa olla Suomen ilmavoimien palveluksessa armeijassa, joten hänelle Ilmasotakoulun tai jonkin Lennoston hakaristilippu on hyvinkin tuttu isänmaallisuuden symboli. Ehkä pöytälippuna löytyy kotoa piirongin päältä.

P.S. Suomalaisten lentäjien hakaristilippua ei pidä tietenkään sekoittaa natsien hakaristilippuun.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Suomen lippu on tosiaankin kaunis. Arvostan korkealle myös maakuntaviirejä. Yhdessä nuo kertovat juuristani ja omalta kohdaltani antavat myös vihjeen mistä suunnasta juureni ovat aikanaan tänne Pohjanlahden itärannalle tulleet.

Suomen lippua ei ole syytä häpäistä. Kuten ei mitään muutakaan lippua.

Niinpä oli suomalaisittain häpeällistä lukea miten eräs tietty ääriporukka suunnitteli unionin lipun polttamista. Siinä samassa olisivat tuominneet suomalaisuuden kuraan.

Tuli mieleen sanonta: 'Siellä missä poltetaan kirjoja, poltetaan aina myöhemmin ihmisiä'.
Polttoaikeet olivat tosiaankin mielestäni suomalaisuuden pohjakosketus. Miten alas sitä voikaan vajota.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kaunis ja asiaa täynnä oleva kirjoitus. Kiitos!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jos joku haluaa kuolla lipun vuoksi niin siitä vaan. Hankalampaa on, jos isänmaallisuus menee niin pitkälle, että pakotetaan kuolemaan sen lipun vuoksi. Jos lippu nostetaan sellaisen autoritäärisyyden symboliksi, ei sillä pidäkään olla mitään arvoa.

Petteri Hiienkoski

Ristin keskellä valtiolipussa oleva vaakuna on uskonpuhdistuksen peruja.

Leijona tarkoittaa Juudan leijonaa eli Kristusta. Kruunu viittaa hänen kuninkuuteensa.

Oikeassa kädessä oleva suora kaksiteräinen miekka symboloi Jumalan sanaa, totuuden sanaa, toisin sanoen oikeaa oppi.

Leijona on polkenut jalkoihin käyrän miekan, joka symboloi väärää oppia. Ei ole sattuma, että Euroopan porteille uskonpuhdistuksen aikoihin asevoimin tunkeutuneet turkkilaiset käyttivät taistelussa käyrää miekkaa.

Toimituksen poiminnat