Elie El-Khouri

Moskeija ylivallan symbolina

Moskeija ylivallan symbolina

Ei ole ainoana vaihtoehtona erota kirkosta.
Ei verorahojen käyttämistä moskeijan rakentamiseen.
Ei Helsingin kaupunki luovuta tonttia moskeijahankkeen käyttöön. 

 

Moskeija on islaminuskoisten temppeli. Moskeijan tärkeän rooli on islamin opin levitys. Varsinaisesti islamin opit eivät edellytä rukoukseen käytettävältä paikalta mitään erityistä. Muhammad itse on sanonut, että missä vain oikea uskoiset rukoilevat, siellä on moskeija. Moskeijat eivät ole pelkkiä rukoushuoneita, (suur-moskeija Helsinkiin) projekti herättää pelkoa ja epäilyä islamiin ja muslimeihiin. Muslimien rukoushuoneita Suomessa on yli 60 useissa tiloissa. Helsingissä kahdeksan ja näistä rukoushuoneista käytetään nimitystä "moskeija".

Monet muslimit eivät ole Suomen kansalaisia mutta valtio osoittaa myönteistä asennoitumista heihin. Kouluissa, valtio järjestää islamin uskonnonopetuksen. Suomen muslimit maksavat veroa eri muodoissa työttömyys päivärahasta, opintotueista jne. mutta ei se tarkoita että moskejan rakentamista verorahoilla.

  1. Muslimien määrän voimakasta nousua Suomessa mutta kuinka monta muslimia Helsingissä on?
  2. Tarvitaanko todellakin suur-moskeijaa? 
  3. Kyseessä on miljoonien tulonsiirto helsinkiläisiltä yksityiselle uskonnolliselle hankkeelle.

Suur-moskeija on vaarallinen  jos rahoutus tulee Bahrainista, Qatarista tai Saudi Arabiasta. Heidän taustaa pitäisi selvittää ensin. Heillä on huono maine  ja rahoittajien piirissä on terroristi ääriliikkeitä. Sen takia pitää käydään kunnon ja avoin keskustelua.

  1. Miksi Bahrain on lupautunut rahoittamaan Helsinkiin suunniteltua suur-moskeijaa?
  2. Miksi Helsinkiin?

Moskeijat eivät ole pelkkiä kokoontumispaikkoja rukouksen harjoittami­sta varten vaan ennen kaikkea musli­mien ylivaltaa  voitonmerk­kejä. On kokemuksia  historiassa, että ramadanin, al-adhan, Id al-Fitr aikana  ja  joka viikko perjantaina on islamilainen pyhäpäivä ja muslimit kokoontuvat rukoilemaan moskeijoihin. Tuolloin  ihmisen massan  kerääntyminen häiritsee muita. Muslimien juhla­pyhien aikana he eivät ainoastaan valtaa moskeijan lähistöllä olevia laillisia pysäköintipaikkoja vaan pysäköivät autonsa myös ajoteille.

Kun suur-moskeija perustetaan, moskeija toimii pääasemana, josta islamin vaikutuspiiri laajenee ympäristöön, kokemusten perusteella. Muslimit ottavat vähitellen haltuunsa moskeijan lähi alueet. Moskeijaa ympäröivän alueen muuntuminen shari’a-kontrolloiduksi muslimialueeksi (Al-Imara  Al-Islamia,   Islamilaisen Emiraatin). Län­si­mai­sia arvoja halveksivat ja mus­li­mit pyhittävät ne islamin alueiksi, joissa noudatetaan maan lain­sää­dännön kanssa risti­riidas­sa ole­vaa ja sen syrjäyttävää shari’a-lakia.

 

So­ma­lialais­syn­tyi­sen Mona Walterin koke­muksia Ruot­­sin mos­kei­joista ja imaa­meista

” Moskeijassa siis rukoillaan, mutta siellä myös levitetään poliittista agendaa ja katsotaan, että kaikista muslimeista tulee oikeita kunnon muslimeja. Moskeijasta käsin hallitaan politiikkaa ja siellä tehdään ne tärkeät päätökset. Jotka istuvat moskeijoissa, on valtaa. Se on kuin parlamentti. Kun tutkii ja tutustuu moskeijaan, huomaa nopeasti, että moskeijalla usko on kuin valepuku, suojapeite. Oikeastaan se on poliittinen talo.  Imaamit ovat shariatuomareita, he päättävät asioista. He pakottavat ihmiset elämään koraanin ja islamilaisten arvojen mukaan”.  

 

Islam on antikristillinen uskonto ja se näkyy selvästi maissa, joissa islam on valta-asemassa. Suomen kirkko ei koe, että islam uhkaisi kristinuskoa. Suomen kirkko ei nyt kyllä tiedä mistä puhuu.

 

Mielestäni ei ole järkevää ja ainoana vaihtoehtona erota kirkosta jos valtiokirkko rahoittaa moskeijoita. Kirkko ei rakenna ei rahoita moskeijoita eikä muslimit käyttäisivät kirkkojen ja seurakunnan tiloja omiin tilaisuuksiinsa. Helsingin piispa Irja Askola pitää mahdollisena, että muslimit käyttäisivät luterilaisen seurakunnan tiloja omiin tilaisuuksiinsa.

Piispa ei ilmeisesti ole lukenut Koraania. Koraani.  Suura: (Al-maaidä).”Uskovaiset, älkää ottako Juutalaisia ja Kristittyjä ystäviksenne; he ovat toistensa ystäviä. Joka ottaa heitä ystä­väkseen, kuuluu heihin. Allah ei johdata väärintekijöitä”.

 

On kokemuksia  historiassa että islamisaatio on kolme vaihetta:

Vaihe 1: Kun muslimit muodostavat alle 1 % väestöstä. Muslimien käytös yhteiskunnassa on kunnollista ja ei tunkeilevaa eikä häiritseväa.

Vaihe 2: Kun muslimit muodostavat 1-10 % väestöstä. Poliittisiin vaatimuksen alkaa, kuten moskeijoiden ja minareettijen rakentaminen, kiellot muslimien osallistua kristittyjen seremonioihin ja tapahtumiin, muslimien juhlien vapaapäivien vaatimukset kuten yksipäiväinen ramadanin päättymisen ja kolmipäiväinen pyhiinvaellukseen liittyvä uhrijuhla

Vaihe 3: Kun muslimit muodostavat yli 10 % väestöstä. "Olemme syntyneet ja kasvaneet täällä. Meille kuuluu tämä Allahiin maa".  Muslimi kaupunkin alueet  ei saavuttamattomia  ei-muslimeille. Täysimääräinen sharia laki voimaan. Jihad.  

Ilmeisesti Suomi on suorittanut vaiheen 2. 

 

Suomalaisten sinisilmäisyys on pelottavaa!!

” Anni Sinnemäen mukaan tonttiasiaa käsitellään todennäköisesti syksyllä, jos rahoituskuviot ovat edenneet”.

Suvaitsevuuden ja monikulttuurisuuden nimissä että Helsinki ei osoita paikkaa suur-moskeijan rakentamiseksi. Meidän tehtävämme on varmistaa, että rauha säilyy ja että ääri-islamilaiset sekä vaaralliset saarnaajat eivät pääse Suomeen  ja  tärkeää että Helsinki  näyttää edistävänsä länsimaalaisia arvoja , ihmisen perusoikeuksia  ja  politiikan uskottavuutta.

 

Matt.7: Jeesus sanoi  "Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia".  "Jos jollakin on korvat kuulla, hän kuulkoon."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Mielenkiintoinen kirjoitus ja pisteet asiallisuudesta loppuun asti. Monesti näistä on vaikea avata keskustelua, asiallistakaan, kun kohta on kommenttiketju sakeana porukkaa joka tuntuu enemmänkin odottavan että kalifaattia aletaan pystyttää avoimella jihadilla. Sitten on se porukka joka on ehdollistunut siten että kaikki vähänkään kielteinen joka yhdistetään islamiin tai muslimeihin on "rasismia" ja keskittyvätkin lähinnä psykologisoimaan kirjoittajaa. Sitten on sekin porukka joka kykenee maltilliseen keskusteluun sekä irrottamaan ilmiöt ja yksilöt tarvittaessa keskenään. Aborttiklinikoita ja kantasolututkimuksia sabotoimaan pyrkivä kristitty on monessakin asiassa samaa mieltä vastaavia "rappioelementtejä" pommittamaan pyrkivän muslimin kanssa. He ovat eri uskonnoista, mutta fanaatikkoja, joten tietyllä tasolla he kyllä tarvittaessa ymmärtäisivät toisiaan, kuten kaikki fanaatikot. Siksi he tosin olisivat sodassa myös keskenään jos kohtaisivat, koska juuri se ominaisuus tekee fanaatikosta sen mitä hän eniten on.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ilkalta ihan hyvä kommentti, mutta haluaisin kuitenkin painottaa, että tosi- kristitty ei ota oikeutta omiin käsiinsä. Tosimuslimeista en osaa sanoa mitään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ilkalta ihan hyvä kommentti, mutta haluaisin kuitenkin painottaa, että tosi- kristitty ei ota oikeutta omiin käsiinsä. Tosimuslimeista en osaa sanoa mitään.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

En tiedä tarpeeksi muista uskonnoista voidakseni kommentoida tarkasti.
Omassa uskonnossani on tarpeeksi haasteita näinäpäivinä.

Mutta koska minun uskontoni ei saa tukea valtiolta eikä kunnaltakaan, ei muidenkaan uskontojen sitä tule saada.

Kuitenkin jos joku maapallomme tuhansista uskonnoista todistetaan ihan yksinkertaisin testein tieteellisen todeksi, voitaisiin sitä kyllä vähän tukeakin.

Voitaisiin järjestää jonkinlainen testikilpailu; kaikki uskonnot reiluun testiin, se voittaa ja tulee valtionuskonnoksi joka on todellisuutta pitävä.

Huumoria tottakai, eihän se näin toimi.
Oikeasti fanitan lujasti Richard Dawkinsia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#2/jt: "Voitaisiin järjestää jonkinlainen testikilpailu.."

Ensimmäisen kuningastenkirjan 18. luvun mukaan Karmelvuorella käytiin kilpailu siitä, kenen jumala oli parempi; testinä oli nuotion sytytyttäminen rukouksen voimalla. Profeetta Elia voitti, toiseksi tuli (jäi) Baalin 600-henkinen profeettaporukka. Elia kirjan mukaan itse tappoi nämä Kiisonin purolla. Siinä ISIS jää vielä toiseksi.
- - -
Elie El-Khourilta erinomainen kirjoitus, kiitos siitä.

Kari Ahveninen

Valta korruptoi, ja täydellinen valta korruptoi täydellisesti. Ja sitä uskonnollinen valta on.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sempävuoksi olisinkin valmis esittämään, että Kärsämäen kunta lahjoittaisi tontin keskeltä Suomea Moskeijalle, että lesdatiolaiskepulaisuudelle tulisi hiukan vastapainoa ja elpyvä matkailu yöpymisineen lisäisi myös kunnan elinkelpoisuutta.

Kari Ahveninen

:) Tuossa voisi olla ideaa! Jos kerran tehdään pyhiinvaellusmatkoja Mekkaan niin miksi ei sitten rukousmatkoja Kärsämäellekin...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ahveninen, näin on myöskin puolueenpuheenjohtajan yksinvalta puolueessaan.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Eikös tämän suurmoskeijan "pääarkkitehtina" häärää Ilari Rantakari. Entinen ulkoministeriön virkamies.
Sekä lisäksi mukana helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sdp), kirkon hallituksen rahoittama fokus,ry kulttuuri ja uskontofoorumi.
Moskeija tulisi olemaan sunnimuslimilainen ja muita muslimisuuntia ei ole hyväksytty hankkeeseen mukaan. (miksi ei, liekö rasismia?)
Rahoitus tulisi tosiaan Bahrainista (100 miljoonaa€) poliittisesti täysin sidonnainen Saudi Arabiaan ja sen kautta salafismiin, mistä nousee sunnilainen ääri islamilaisuus.

Mielenkiintoinen seikka on myös se että isis on sunnimuslimilainen äärijärjestö.

Kyllä olisi korkea aika ruveta miettimään kaikkia mahdollisia asioita suurmoskeijan mahdollisilta vaikutuksilta. Varsinkin kun kaikkimuut muslimit kuin sunnimuslimit vastustavat moskeijahanketta, he jopa pelkäävät.

Suomi on hyvä ja otollinen maaperä, kansalaisilla ei ole minkäänlaista hajua muslimilaisuudesta, eikä sen eri uskonnollisista suuntauksista. Kaikki vaan haluaa monikulttuurisuutta ja jos joku erehtyy sanomaan jotain poikkiteloista mikä liittyy monikulttuurisuuteen kaivetaan esiin välittömästi rasisti kortti.

Itse en tiedä kovinkaan paljoa muslimeista, tai heidän eri uskontosuunnista mutta olen senverran perehtynyt mitä on tällähetkellä isis sunnilaisuus ja mitä he ovat maailmalla aikaan saaneet ja edustavat. Siksi olisikin tärkeää selvittää itse asia.

Martti Kovala

Uussuomettuminen saavuttaa uuden. häpeällisen kohokohdan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

El-Khouri näyttää suhtautuvan islamiin kuin kilpailijaan samoilla elämysmarkkinoilla. Silloin hän ei tunnista kristinuskon ylivallan merkkejä ja sen tukemista julkisin varoin. Hän näkee siis vain kilpailijan ongelmat mutta ei omiensa.

Oikeasti meidän tulisi antaa islaminuskoisille tasa-arvoisesti ja -vertaisesti tilaa sekularisoitua. Silloin se laimenee ja ihmiset äänestävät jaloillaan niinkuin kristinuskollekin on käynyt ja kokoajan käy.

Mutta jos me ärhäkästi vastustamme ja ahdistelemme, fundamentalistisimmat piirit saavat perustetta väitteilleen sorrosta ja ahdistelusta.

Esa Niemi

Jorma, miksi islam pyrkisi edes sekularisoitumaan kun islamin tavoite ei ole sama kuin länsimaisessa elämänkatsomuksessa? Muslimit eivät voi äänestää jaloillaan eikä islamin arvoja saisi kyseenalaistaa vrt. Charlie Hebdo.

Islamin oppeja/kirjallisuutta ei voi enää muuttaa ja sekularisaatio edellyttäisi päinvastaista kehitystä kuin edellytät. Kuinka suurta osuutta muslimeista tämä suurmoskeija edustaa, vai jääkö se tietyn rahoittajan suuntaukseksi? Pitääkö jokaiselle islamin suuntaukselle saada oma suurmoskeija, joilla osoitetaan omaa eristäytyneisyyttä tai paremmuutta muihin nähtynä?

Jos pidät moskeijan rakentamisen arvostelua turvallisuusuhkana, niin meillä on sitä suurempi syy pysyä tälläisistä yhteiskuntarauhaa uhkaavista hankkeista erossa.

Islamia voi harjoittaa ilman suurmoskeijaakin kuten tähänkin asti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niemi ihmettelee miksi Islam sekularisoituisi. Miksi kristityt ovat sekularisoituneet? Eihän kristinusko eikä sen papit ja piispat ole halunneet eivätkä halua tänäpäivänäkään sekularisoitua. Siitä huolimatta me ihmiset ja meidän mukananamme meidän yhteiskuntamme on sekularisoitunut ja jatkamme sitä tänäpäivänäkin.

Sekularisoituminen on väistämätön kehityskulku sitä myötä kun ihmisille annetaan siihen mahdollisuus. Mutta ihmiset eivät tee sitä jos he tuntevat itsensä ahdistetuiksi ja pitävät ulkopuolta pelottavana. Siihen perustuu uskonnollisten yhdyskuntien valta yli ihmisten, ovat ne kristillisiä lahkoja tai islamilaisia tai jotain muita. meidän ei kannata pönkittää tuollaista uhkakuvien rakentamista ja ihmiset rohkaistuvat kyseenalaistamaan aiemmin itsestäänselvyyksinä pidettyjä asioita ja käsityksiä.

Toisaalta meillä on uskonnonvapaus joka sallii erilaisten uskontojen harjoittamisen ja niiden rakentaa omia tilojaan sitä varten. Meidän kylissämme ja kaupungeissamme on parhailla paikoilla erään lahkon kristittyjen palvontapaikkoja ja ne paikat ovat valikoituneet kristillisen pakkouskonnon aikana. Vielä tänäpäivänäkin meidän yhteiskuntamme ja julkinen valtamme tukee tuota yhtä tiettyä lahkoa. Jos sitä tuetaan, pitää tukea muitakin. Toki itse lopettaisin senkin tukemisen ja pönkittämisen.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Alla olevasta linkistä voi käydä katsomassa mitä niissä moskeijoissa oikein opetetaankaan.

https://vimeo.com/19598947

"Susi lampaan vaatteissa" kuvaa hyvin todellisuutta!

Esa Niemi

Hyvä kirkoitus ja islamia voi harjoittaa ilman islamin jonkin tietyn suuntauksen eristäytymisen symbolin merkeissä.

Suurmoskeija voisi olla perustellumpaa jos kaikki islamin suuntaukset saavat siellä toimia eikä vain rahoituksen saaja. Yhden suuntauksen suosiminen kaavoituspolitiikalla yli muiden ei ole perusteltua ja kun rahoittajalla on vakavia ihmisoikeusongelmia sekä radikaalin islamin suhteen.

Käyttäjän JukkaKetonen kuva
Jukka Ketonen

Hieno kirjoitus. Suurmoskeijan vastustajat olisi hienoa nähdä yhdessä Senaatintorilla 14. marraskuuta.
Meilläkin on unelma:
https://www.facebook.com/events/1625574234389949/

Keijo Räävi

Islam ei ole uhka. Sen sijaan islam-vastaiset ajattelijat ovat.

Suomen pitää huolehtia että muslimit voivat harjoittaa uskontoaan vapaasti kuten vapaassa maailmassa pitääkin.

Kari Ahveninen

Mikä tahansa uskonto on uhka, kun se saavuttaa fanaattisuuden rajan. Ja islamistit ovat sillä rajalla koko ajan. Paljon enemmän kuin kristityt, jotka nekin voivat olla varsinainen "pain in the ass".

Enemmän minua huolettaa ne "kunnon muslimit" jotka saavat herätyksen ja radikalisoiduttuaan eivät suinkaan tyydy huutelemaan kadunkulmissa. Ja niitä on jo nähty, myös Ruotsissa. Todennäköistä on että se on vain ajan kysymys että milloin myös Suomessa.

Martti Kovala

Kummankin uskonnon perustajat ovat antaneet hyvin selvän vastauksen tähän kysymykseen.
Jeesus:"Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu".
Muhammed:"Parasta jumalanpalvelusta on taistelu vääräuskoisia vastaan".
Kristittyjen sivistyminen rautakautisista tavoista kesti lähes pari vuosituhatta, muhamettilaisilla se ei ole oikein vielä alkanutkaan. Eikä isisistä ja muista merkeistä päätellen ole alkamassakaan

Pekka Ranta

On hyvä tarkastella maailmaa laajemmin kuin pelkästään uskonnon näkökulmasta. Uskonto tai ideologiat voivat olla vain hevosia, jolla maallinen vallanhimo ja kansojen välinen keskinäinen kilpailu ratsastaa.

Ohessa muutama euroopan unionin sisällä olevista trendeistä:

1) kansallisvaltoiden murentuminen ja vaatimukset monikulttuurisuuteen. Siihen kytkeytyy Euroopan liittovaltiokehitys, jota ajaa taloudellinen epätasa-arvoisuus Euroopassa (vasemmisto ja solidaarisuus) ja Euroopan maailmanlaajuinen kilpailukyky (maltillinen oikeisto ja komissio) ja kestävä kehitys (vihreä liike)
2) Vastaliikkeenä on syntynyt nationalistiset liikkeet, jotka ovat vielä vähemmistönä ja eivätkä kykene vielä voittamaan keskiluokan ääniä populistisen johtajuutensa tähden.

Mitä EUn ympärillä olevissa maissa tapahtuu?

1) Venäjän voimakas varustautuminen, suurvalta-ajattelu ja venäläisten suojelijana esiintyminen muissa maissa
2) Islamilaisen maailman herääminen ja suurvalta-aseman tavoittelu eri radikaaliliikkeiden aloitteesta.

Molemmmat Venäjä ja Islam samoin kuin Kiina pitävät länsimaisia liberaalidemokratioita vaikkakin taloudessa ja tekniikan hyväksikäytössä vielä edelläkävijöinä, moraalisesti heikentyneinä mm. päätöksenteko, johtajuus, moniarvoisuuden kansakuntaa jakava vaikutus ja on vain ajan kysymys ne menettävät kykynsä puolustaa itseään ja aatteitaan, joita se pitää ylivertaisina niin että kaikkien tulee hyväksyä ne.

Entä jos Islam ja Venäjä ovat oikeassa? Ääriliberalismi ja moniarvoisuuden vaatimukset halvaannuttavat päätöksentekokykyä ja Eurooppa sotkeutuu sisäisiin ongelmiinsa.

Monikultuurisuuden nimissä Venäjä ja Islam sotkeutuvat länsimaiden sisäisiin asioihin tukemalla omia "kansalaisiaan" muissa maissa ja vääristämällä omalla uutisoinnillaan kuinka heitä kohdellaan väärin taustansa tähden.

Iso kansasta ja politiikoista aliarvioivat haasteita, joita meillä on edessä nimenomaan turvallisuuskysymyksissä. Näyttää siltä,että on enää mahdotonta johtaa Euroopan kokoista laivaa johonkin yhteisesti sovittuun suuntaan vaan olemme laiva ilman kipparia.

Ilman USA:ta nykyeurooppaa ja sen demokraattisia valtioita ei olisi olemassa. Niin kauan kuin USA kokee tarpeen olla tukemassa vanhan mantereen demokratioita, "johtaja" saadaan tarpeentullen ulkopuolelta. Euroooppa on kuitenkin pitkään ylenkatsonut USAn roolia maailmanpolitiikassa ja sen epäsovinnaisuutta ja etäisyyttä USAhan on haluttu ottaa.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Pekka Ranta,
hyvä silmiä avaava kommentti, kiitos.
Kaikkien lännessä kannattaa lukea,
"Oswald Spengler ja suuret kulttuurikaudet"

Aila Ahonen

Poliittiseen kaapuun on islam pukeutunut.. toiseksi huomatkaa, kristinusko ei ole uskonto, vaan usko. Usko yhteen Jumalaan. Mikä on tämän miehen "uskonto," joka viittasi Dawkinsiin? Ateismi? Muslimeille se ei käy. Olet vainottu siinä missä kristitytkin. Hyvä huomio "Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu".. Kristinusko kieltää sodalla asioiden ratkaisemisen. Kaikkihan eivät edes halua ratkaista ..yhtään mitään.

Käyttäjän NiiloValtuustoonKrki kuva
Niilo Kärki

Suomen on otettava opiksi Saksan ja Tanskan moskeijoiden opetuksista.
Se on jo todellisuutta pitkin Eurooppaa.
Kotoutumista ei edes haluta, suorastaan estetään, ja pyritään yhteiskuntajärjestyksen koraaninmukaiseen muutokseen.

SIKSI: Ehdoton ei suurmoskeijalle.

Toimituksen poiminnat