Elie El-Khouri

Monikulttuurisuus on hyvin moniselitteinen asia!

Monikulttuurisuus on hyvin moniselitteinen asia!

 

Monikulttuurisuus perustuu henkilökohtaiseen kokemusmaailmaan ja elämänhistoriaan jossa samassa yhteiskunnassa elää moninaisia kulttuurisia, erilaisia kielellisiä ja etnisiä ryhmiä.

Monikulttuurisuus prosessina

hyväksyä, että kaikki ovat samalla tasolla
hyväksyä oikeuksia, arvoja ja taitoja
hyväksyä molemminpuolinen kritiikki
hyväksyä tasa-arvo

 

Monikulttuurisuus "kulttuurien sulatusuunissa” on epäonnistunut useimmissa Euroopan maissa, kuten Englannissa, Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa jne. myös Suomessa.

Suomessa on tavoitteena että maahanmuuttajien kotouttaminen ja sopeuttaminen osaksi vallitsevaa kulttuuria mutta osa maahanmuuttajista muodostavat oman alakulttuurinsa eivätkä sopeudu Suomen kulttuuriin.

Olli Immonen kirjoittaa:

"Unelmoin vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi. Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, poksahtaa pian miljooniksi pikku palasiksi. Elämämme ovat kietoutuneet todella ankarassa ajassa. Nämä ovat ne päivät, jotka lopullisesti jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän."

 

Miksi Immonen taistelee monikulttuurisuutta vastaan ja ketkä ovat viholliset?

Olli Immosen tekstin minä ymmärrän sen että:

monikulttuurisuutta = eivät kunnioitta isänmaata ja uskontoa arvot eivät arvosta omaa maan kieltä

viholliset = jotka eivät halua tehdä töitä, eivät noudatta lakeja, eivät kunnioita Suomen kulttuuria ja jotka asettaa oman kulttuurinsa ja uskontonsa Suomen sääntöjen edelle.

Olli Immonen on fiksu poliitikko, kunnon suomalainen, rehellinen mies joka uskaltaa sanoa oman mielipiteensä. Hän lausui sen ääneen, mitä toreilla ihmiset puhuvat ja asiat mitkä heitä ärsyttävät. Toreilla ihmiset sanovat: ”Meille ovat tervetulleita kaikki ne, jotka haluavat tehdä töitä ja noudattaen lakeja sekä kunnioittaen Suomen kulttuuria”.

 

En ihmettele, sillä monikulttuurisuus on vaikea. 

Maahanmuuttajien tulee sulautua osaksi suomalaista yhteiskuntaa että hyväksyä maan tavat. Suomi kiinnittäneet liian paljon huomiota maahan saapuvan ihmisen identiteettiin ja liian vähän huomiota vastaan otettava oman  maan tapoihin ja kulttuuriin. 

Suomi  ei voi hyväksyä muutoksia maan elämäntapaan, kuten ihmisen perusoikeuksiin, länsimaalaisiin arvoihin, miesten ja naisten tasa-arvoon ja turvalliseen tyttöjen koulunkäyntiin. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sitä esim Immonen on puhunut, Suomessa kotiuttaminen on monin paikoin epäonnistunut ja se näkyy esimerkiksi maahanmuuttajien syrjäytymisenä ja isis-värväreiden onnistumisina.

Moni ei ymmärrä että moni näkee monikulttuurisuuden kotiuttamisen vastakohtana.

Petteri Hiienkoski

Olen yrittänyt selvittää, mitä Immonen oikein on tarkoittanut.

Kun hänen FB-manifestinsa oli niin lyhyt ja tulkinnanvarainen turvauduin taustatietoihin. Niiden perusteella tein omat rajanvetoni.

"Olli Immonen ja poliittisen väkivallan mustat varjot"
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Tänään hän on ilmoittanut julkisuuteen selvästi, ettei hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Se on hyvä!

Kun mediakohu paisui tavalla jota hänen poliittiset vastustajansa käyttivät hyväkseen, kiinnitin huomiota näennäisdemokratiaan, jonka kulissien taustalla toimii totalitaarinen järjestelmä, joka yrittää sosiaalistaa Soinia ja persuja valtaeliittiin.

"Demokratia edellyttää vaihtoehtoja"
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Tänään näyttää mielestäni siltä, että pikkutunneilla englanniksi kirjoitettu viesti oli tähdätty lähinnä provokaatioksi Soinia vastaan.

"Immosen FB-manifestin taustalla katkeruus Soinia kohtaan?"
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Mitä tulee Immoseen käsityksiin monikulttuurisuudesta, luulen, että Henry Laasanen on löytänyt hänen muista teksteistään mitä hän ajaa takaa.
http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1992...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Tämähän tässä myrsky vesilasissa -kohun ongelma onkin. Kukaan ei ole selkeästi määritellyt keskustelussa käytettävää terminologiaa. Hyvä esimerkki on tuo monikultturisuus. Tuntuu siltä, että joissakin puolueissa ei asiaa haluta edes selkeyttää, vaan suoralta kädeltä leimataan vastapuolen näkökulmat natsismiksi. Tulee mieleen ne 1960 - ja 1970 -luvun taistolaisajat, jolloin vasemmistolaisesta näkökulmasta eroavat mielipiteet leimattiin neuvostovastaisiksi ja revisionistisiksi.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Itse löysin mielenkiintoisen artikkelin multikulturalismista. https://www.foreignaffairs.com/articles/western-eu...

Britannian, Saksan ja Ranskan maahanmuuttopolitiikka ollut hyvin erilainen ja kuitenkin kaikki kolme kohdanneet ongelmia. Artikkelin lopussa on hyvä yhteenveto:

"The real debate should be not between multiculturalism and assimilationism but between two forms of the former and two forms of the latter. An ideal policy would marry multiculturalism’s embrace of actual diversity, rather than its tendency to institutionalize differences, and assimilationism’s resolve to treat everyone as citizens, rather than its tendency to construct a national identity by characterizing certain groups as alien to the nation. In practice, European countries have done the opposite. They have enacted either multicultural policies that place communities in constricting boxes or assimilationist ones that distance minorities from the mainstream."

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Vuonna 1975, 40 vuotta sitten, kävin useamman kerran Hollannissa. Mieleeni jäi silloin erään suomalaisen, Hollannissa toimivan, organisaation työntekijän komenttit Hollannin alusmaista muuttaneista maahanmuuttajista ja heidän taipumuksestaan hyödyntää hollantilaista sosiaalitukea. Toisin sanoen, ei tämä mikään uusi juttu ole Euroopassa. Ongelma on ollut olemassa, mutta ratkaisut ovat viipyneet. Pieniä ovat Fennovoiman myöhästymiset Euroopan maahanmuutto-ongelmien ratkaisujen "myöhästymisessä".

Tyypillistä oli keskiviikon ( eilen ) YLE:n iltauutisissa haastatellun pakolaisavun virkailijan kommentit, kun toimittaja kyselin ongelman ratkaisun perään: "Asiasta on keskusteltu ja keskusteltu ". Kovasti keskustellaan, mutta ratkaisua ja päätöksiä ei tahdo syntyä. Eihän toki pakolaisavun virkailija voi tätä ongelmaa ratkaista. Ratkaisun avaimet ovat aivan muualla.

Unkari on tehnyt oman ratkaisunsa aloittamalla muurin rakentamisen ja siitä on syntynyt melkoinen poru sekä paheksunta EU:ssa. Kreikka ja Italia eivät halua ottaa kirjoihin ja kansiin maahantulijoita sekä päästävät heidät kirjaamatta edelleen muualle Eurooppaan. Euoroopan eteläinen raja vuotaa tällä hetkellä pahasti. Suomessa ei itäraja vuoda.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Uskon Suomeen ja sen haluun kansainvälistyä vasta silloin kun Suomessa ei enää englantia äidinkielenään puhuvia haluta tappaa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Monikulttuurisuus on UNESCOn ohjelma ja se on määritelty UNESCOn raportissa Multiculturalism - A Policy Response to Diversity (1995). Sieltä se on haettu ja käännetty Suomeen.

Vaikka YK:n alajärjestöt ovat yleensä tarpeellisia, kaikki ohjelmat eivät ole onnistuneita. Suomessa niillä vaan on ulkopoliittisista syistä ollut korostetun tärkeä asema. Monikulttuurisuus koskee ainoastaan etnistä ja uskonnollista monimuotoisuutta, ei alakulttuureja yleensä.

Toimituksen poiminnat