Elie El-Khouri

Miksi näin ei ole?

Miksi näin ei ole?

 

Lyhyt aika sitten Suomi oli monikulttuurisempi maa kuin nykyään. Suomessa oli ihmisiä Ruotsista, Venäjältä, Saksasta sekä myös Tanskasta ja Norjasta. Silloin Suomen teollisuus, yrittäjyys, arkkitehtuuri ja muukin kulttuuri rakennettiin yhdessä maahanmuuttajien kanssa.  Yritykset niin kuin Fazer ja Stockmann jne., jotka Suomea rakensivat suomalaisten yrityksen kanssa, olivat eurooppalaisia.

Maahanmuuttajien ihmisarvot eivät ole mitenkään vähäisempiä. Maahanmuuttajien suvaitsevaisuutta edistetään sillä, että he ovat samalla viivalla kantasuomalaisten kanssa. Toimeentulotuki pitää olla tasapuolinen, että se riittää vain välttämättömään tukeen ruokaan ja laskujen maksamiseen. Maahanmuuttajien joutuminen vaikeuksiin Suomen lain kanssa johtuu usein kulttuurieroista. Maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyviä palveluita olisi kehitettävä.

Maahanmuuton syyt ovat erilaisia. Jos kotouttaminen ja integrointi onnistuvat, se rikastuttaa yhteiskuntaa. Pohjoismaista ja Euroopasta tulevat maahanmuuttajat ovat aika samanlaisia elämäntyyliltään ja arvoiltaan, mutta erilaisia osaamiseltaan ja taustaltaan.

Suomalaiset uskovat median uutisointiin. Media yhdistää sanat ”maahanmuuttaja”, ”ulkomaalainen”, ”ongelma” ja ”väkivalta” ja sen kautta vaikuttaa osaltaan suomalaisten ennakkoluuloiseen asenteeseen. Median mukaan ulkomaalaiset tekevät enemmän rikoksia kuin suomalaiset. Tieto rikosten määrästä ei perustu median antamiin mielikuviin, vaan tilastoihin.

 

Maahanmuutto ja kotouttamispolitiikka edellyttävät sitoutumista yhdenvertaisuuteen sekä maahanmuuttajien asenneilmapiirin edistämiseen.

 

 

Perussuomalaiset ehdokas listalla eduskuntavaalien ehdokkaaksi

Elie El-khouri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat